ФОТОПЛЕНЕРИ

ПРОЛЕТНА ФОТОРАЗХОДКА В ПАРК “ВРАНА” “БОБИ Е В СЪРЦАТА НИ”

ПРОЛЕТНА ФОТОРАЗХОДКА В ПАРК "ВРАНА"

"БОБИ Е В СЪРЦАТА НИ"

С ФОТОКЛУБ "ОСМО ИЗКУСТВО", СТИЛ ТРАВЕЛ И SIGMA 

15 МАЙ 2021 ГОД.

Организатори:

- Фотоклуб "Осмо Изкуство"

- ТА Стил Травел

- Фотографски системи - официален дистрибутор на Sigma, Rotolight, BlackRapid и LensCoat

 

Със съдействието на:

- Photo Shop.BG - партньор на Фотоклуб "Осмо изкуство" за програмата Клубни карти

 

Приятели, 

Предлагаме Ви да се срещнем отново в разгара на пролетта в парка на двореца Врана. 

Да рестартираме мероприятията, "да се хванем за зелено" и да си спомним за Боби, който запали огънчето на любовта към природата в сърцата ни!

 

Както знаете от предишни фоторазходки в парка Врана, сега е момента от годината, когато в парка могат да бъдат видяни много видове птици. Сред разбуждащата се през пролетта растителност част от пернатите вече са загнездили, а други са се отдали на брачни игри. 

По това време в парка „Врана" могат да бъдат наблюдавани над 50 вида птици. Разбира се много от тях остават скрити и за най-зорките от нас. Вероятно ще може да снимаме видове като горска зидарка, лъскавоглав синигер, голям синигер, син синигер, черен синигер, елшова скатия, обикновенната чинка. Сред по-предпазливите представители на птичия свят в парка са и следните видове: голям пъстър кълвачсреден пъстър кълваччерешарказеленикащиглецсойкапоен дроздимелов дроздкосчервеногушка и др. При повече упорство и късмет в обективите Ви могат да попаднат големият ястребмалкият ястребмишеловътдърволазкатажълтоглавото кралче, дългоопашатият синигерчерният кълвачзеленият кълвачсирийският пъстър кълвач и др.

 

Партньор на фоторазходката е Фотографски системи - официален дистрибутор за България на Sigma Corporation Japanкойто ще осигури за тест по време на фоторазходката подходящи обективи Sigma за снимане на птици и диви животни.

При желание от Ваша страна ще осигурим възможност да се запознаете и с новата камера Sigma fp L - първата камера с байонет Leica L, която разполага едновременно с контрастен и фазов автофокус. След приключване на снимачния ден, може да организираме среща разговор - представяне на концепцията на серията фото- и кино-камери Sigma fp и Sigma fp L на пейките срещу стопанската сграда.

 

След фоторазходката ще създадем албум във фейсбук, в който всички участници да качат снимките си и заедно ще се опитаме да разпознаем видовете, които сме уловили в кадрите си. Албумът ще бъде създаден в групата на клуба - https://www.facebook.com/groups/147279521949058

 

ФОТОРАЗХОДКАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРИ СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ!

 

ПРОГРАМА

07:15 ч. - 07:30 - събиране на входа откъм стопанството на парка Врана - отбивката от Цариградско шосе е на няколкостотин метра след околовръстното в посока София. Раздаване на тестовите продукти на желаещите.

До 07:30 - Влизане в парк Врана. Входната такса е 5 лв. на човек. За да избегнем струпване на хора, влизането ще става в момента на пристигане на портала на парка. В 7:30 ч. Портала ще бъде затворен и всеки пристигнал след този час ще може да влезе в парка в 10 ч. с редовните посетители.

07:30 - 13:00 ч. - Време за разходка и снимане в парка. 

13:00 ч. - среща разговор - представяне на концепцията на серията фото- и кино-камери Sigma fp и Sigma fp L на пейките срещу стопанската сграда. За участие в срещата трябва да заявите участието си като отбележите това във формата за записване за фото-разходката.

За групата е осигурен извънреден вход в парка "Врана". Извънреден, защото ще влезем във време, в което няма да има други посетители на парка. (нормално паркът отваря за посетители в 10 ч.). 

Връщането на тестовите продукти трябва да се бъде направено най-късно до 13:00 ч. на мястото, където сутринта са били дадени на участниците.

 

Програмата на фоторазходката може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!

 

Осигурена техника от Фотографски системи

SIGMA

Телеобективи Sigma за Canon и Nikon байонет

- 120-400 mm DG OS

- 150-600/5.0-6.3DG OS HSM SPORTS - само за Nikon

- 150-600/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY

- 100-400/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY

- Телеконвертори Sigma TC-1401 и TC-2001

- Mount Converter Sigma MC-11 - адаптер за обективи на байонет Canon към Sony E-mount - за участниците с безогледални пълноформатни фотоапарати Sony

 

Телеобективи Sigma за Sony E и Leica L байонет

- 100-400/5.0-6.3 DG DN OS CONTEMPORARY

- Телеконвертори Sigma TC-1411 и TC-2011 за Leica L байонет.

 

Макрообективи Sigma за Sony E и Leica L байонет

- 105/2.8 DG DN Macro

 

Фотокамери Sigma fp и fp L и интересни аксесоари за тях.

 

Укрития и камуфлажи за обективи LensCoat

 

Може да поръчате и други обективи Sigma за тест по време на фото разходката. За целта изпратете запитване на е-мейл info@8artclub.com и ще ви изпратим списък с налични обективи за тестване, от който може да си изберете и поръчате обектив за тест, различен от гореописаните в програмата. Имайте в предвид, че трябва да получим мейла с вашата поръчка до 16 ч. на 14 май 2021 г.

 

ВАЖНО!

- Носете точно пари за входна такса.

- Спазвайте нужната дистанция.

- Движете се само по указаните алеи в парка.

- Може да носите репеленти за кърлежи и комари (пръскано е, но за всеки случай)

- Забранено е влизането в парка с колело и домашни любимци.

 

Записването за участие във фоторазходката може да стане ТУК!

 

Срок за записване - 13 май 2021 година.

Срок за изпращане на заявка за тест на обективи различни от тези описани в програмата - до 16 ч. на 14 май 2021 г. 

 

Авторски права

Правата върху снимките направени по време на фоторазходката остават изцяло на автора. Организаторите на фоторазходката  запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и.

 

Забележка

- Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на организираните от тях мероприятия.

- Обективите и фотокамерите, които ще бъдат осигурени за фоторазходката са единични бройки и желаещите да ги ползват ще трябва да се редуват.